Site Overlay

Ultherapie

Ultherapie

Ultherapie is een niet-chirurgische behandeling om de huid van de wangen, het voorhoofd, de onderkin, de hals, de kaaklijn en de decolleté te liften en strakker te maken. De techniek is ontwikkeld voor patiënten die het liftend en huidverstrakkend effect van een beperkte face- hals- of wenkbrauwlift nastreven maar geen chirurgische behandeling wensen. 

Het grote voordeel van deze niet-invasieve techniek is dat de huid niet beschadigd wordt en de patiënt zijn of haar dagdagelijkse activiteiten dus niet moet onderbreken zoals bij chirurgische of invasieve methodes. Ultherapie kan, in tegenstelling tot de meeste chirurgische en laserbehandelingen, ook in de zomer en bij donkere huidtypes uitgevoerd worden.

De techniek werkt met Ultrasoundgolven die kleine coagulatiepuntjes (brandwondjes) maken op een welbepaalde diepte in de huid. De techniek moet heel precies zijn en wordt daarom ondersteund door echografie. De genezing van de brandwondjes stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Het maximale effect wordt daarom pas na drie tot zes maand bereikt. Het beste resultaat zien we bij relatief jonge patiënten (tot 60 jaar) die nog een goede neo-collagenese hebben. 

‘Voorkomen is beter dan genezen’: Ultherapie is de ideale ‘preventieve’ behandeling tegen huidveroudering en het  is dus interessant om reeds op jonge leeftijd (vanaf 30 jaar) met Ultherapie te starten om het verouderingsproces voor te zijn. 

Afhankelijk van de uitgebreidheid duurt de behandeling 30 tot 90 minuten. Ze is licht pijnlijk en veroorzaakt een lichte zwelling en roodheid die enkele uren tot 1 en uitzonderlijk enkele dagen kan duren. Uitzonderlijk kan er een blauwe plek ontstaan die uiteraard ook tijdelijk is. Dagelijkse activiteiten dienen niet onderbroken te worden.

Een afspraak maken?

Dat kan voor deze behandeling enkel telefonisch.

Contacteer ons. Wij helpen u graag verder.

Dr. Minne