Site Overlay

Storende transpiratie

Storende transpiratie

Overmatig zweten, niet uitgelokt door extreme warmte of inspanning, kan erg storend zijn in het dagelijkse leven. Het beïnvloedt het professioneel en sociaal leven en is vaak heel slecht voor het zelfbeeld. Gelokaliseerde overdreven transpiratie (oksels, handpalmen, voetzolen, liezen,…) kan ik verhelpen door inspuitingen met botulinetoxine.

Botulinetoxine geeft een tijdelijke, drastische vermindering van de zweetproductie. Het product wordt ingespoten met hele fijne naaldjes en werkt gedurende 5 tot 7 maand. De behandeling kan zonder probleem herhaald worden. Vele patiënten bieden zich jaarlijks in de lente aan om de zomermaanden te overbruggen of kiezen voor een 6 maandelijkse onderhoudsbehandeling waardoor ze het jaar rond geholpen zijn. De behandeling is veilig en heeft geen bijwerkingen. Het kan vanaf de leeftijd van 15 jaar. Ik heb al heel wat tieners geholpen om deze kwaal, eigen aan de hormonale veranderingen en stressfactoren van de puberteit, te verhelpen. 

Vooraf wordt soms een zweettest gedaan om de uitgebreidheid van de zone te bepalen. Afhankelijk hiervan wordt er meer of minder product per sessie ingespoten en dit bepaalt mee de prijs. 

Een afspraak maken?

Contacteer ons. Wij helpen u graag verder.

Dr. Minne