Site Overlay

Peelings

Peelings

Peelings worden gebruikt om door afschilfering van de huid de huidtextuur te verbeteren en onregelmatigheden zoals pigmentvlekken, verstopte poriën en hele fijne rimpeltjes weg te werken.

De meest gebruikte peeling is op basis van fruitzuren. Meestal is een voorbereiding met een thuisbehandeling nodig. De peeling gebeurt in meerdere sessies waarbij de concentratie geleidelijk wordt opgedreven. Na een behandeling kan u enkele dagen een  lichte roodheid vertonen of kan uw huid lichtjes schilferen. U kan de verzachtende crème gebruiken die u op de raadpleging meekrijgt na de behandeling.


Voor een diepere peeling wordt soms een peeling met trichloorazijnzuur (TCA) voorgesteld. Deze peeling is krachtiger dan de fruitzuur peeling en kan dan ook langer roodheid of schilfering veroorzaken. 

Om een diepere en dus intensere peeling te verkrijgen, maak ik ook gebruik van de Erbiumlaser. Deze laser heeft een krachtig peelende werking. Bovendien brengen we veel warmte in de huid die collageenstimulering geeft. Dit is een bijkomend gunstig effect dat niet verkregen wordt bij de peeling met fruitzuren of TCA. 

Voor elke vorm van  peeling is het absoluut noodzakelijk dat u na de behandeling de zon mijdt gedurende meerdere weken. Dit bespreek ik met u tijdens de intake.

Een afspraak maken?

Dat kan voor deze behandeling enkel telefonisch.

Contacteer ons. Wij helpen u graag verder.

Dr. Minne