Site Overlay

Littekens

Littekens

Lasers kunnen ingezet worden in de behandeling van storende littekens. Vooral ‘jonge’, recente littekens kunnen nog beïnvloed worden. U komt dus best zo snel mogelijk langs om de mogelijkheden te bespreken.

Acné-littekens in het gelaat en in mindere mate op de borst kunnen met fractionele laser behandeld worden. Dit kan met Erbiumlaser of met de krachtigere CO2 laser. Tijdens de behandeling worden heel veel kleine wondjes in de huid gemaakt. Tijdens het genezingsproces van de wondjes wordt de huid vernieuwd en verdwijnen oneffenheden en textuurverschillen. Bovendien wordt er heel veel warmte in de diepere lagen van de huid neergezet; dit thermisch effect stimuleert de collageenvorming en zorgt zo voor huidverstrakking. Het genezingsproces vraagt 5 tot 10 dagen. Beide behandelingen kunnen enkel in de herfst of de winter omdat een strikte zonbescherming na de behandeling gedurende 2 tot 3 maand noodzakelijk is om ongewenste pigmentatie te voorkomen.

Chirurgische littekens of littekens na trauma of een brandwonde genezen niet altijd even mooi. Met laser zijn recente littekens (bij voorkeur in de eerste 6 maand) te verbeteren. Kom gerust langs om samen te bekijken of we uw litteken kunnen verbeteren en om een behandelplan op te stellen. Wacht vooral niet tot het litteken volledig ontkleurd is! 

Een afspraak maken?

Dat kan voor deze behandeling enkel telefonisch.

Contacteer ons. Wij helpen u graag verder.

Dr. Minne