Site Overlay

Draadjeslift

PDO draden

De draadlift is een effectieve methode tegen huidverslapping en huidveroudering zonder chirurgie.

Resorbeerbare PDO-draden gebruik ik wanneer het hoofddoel van de behandeling huidlifting is. De draden worden ingebracht in de onderhuid. De huid wordt door de spanning op de draden duidelijk strakker en dit op een heel natuurlijke manier. Het resultaat is onmiddellijk na de behandeling zichtbaar en verbetert nog gedurende meerdere maanden door collageenvorming. Ook na het volledig oplossen van de draden (6 tot 8 maand) is er een duurzame huidversteviging door deze nieuwvorming van collageen. Gezien de huidveroudering progressief verder gaat, dient de behandeling regelmatig herhaald te worden (12 tot 15 maand).

Na een draadliftbehandeling kan er gedurende enkele dagen een zwelling en eventueel een blauwe verkleuring van de behandelde zones optreden. Dit kan meestal vlot gecamoufleerd worden. De huid kan ook drukpijnlijk zijn gedurende enkele dagen tot 2 weken.

De behandeling met PDO-draden wordt het meest toegepast in het gelaat voor het liften van de wangen en het verstrakken van de kaaklijn. Draadlifting kan ook gebruikt worden voor het verstrakken van de huid in de hals, de decollete en op het lichaam (bovenarmen, dijen, knieen, buik,…).

Afhankelijk van de locatie en de te bereiken lifting, worden verschillende soorten en aantallen draden gebruikt. Dit bepaalt uiteraard mee het te voorziene budget. Niet elke huidverslapping is een goede indicatie voor draadlifting. Soms zijn andere technieken meer aangewezen (fillers, laser lipolyse,…) Ik zie u dan ook graag vooraf voor een uitgebreid gesprek om een realistisch verwachtingspatroon te scheppen en samen met u een behandelplan op te stellen.

Een afspraak maken?

Contacteer ons. Wij helpen u graag verder.

Dr. Minne